تاریخ انتشار : 30 بهمن 1389 8:42

برگزاری کارگاه آموزشی

دفتر مددكاري و مشاوره به منظور ارتقاي سطح سلامت روان دانشجويان گرامي در نظر دارد كارگاه آموزشي تاب آوري را برگزار نمايد.
علاقمندان مي توانند جهت ثبت نام همه روزه به جز پنج شنبه از ساعت 16- 8 به دفتر مددكاري و مشاوره مراجعه نمايند.
ظرفيت كارگاه 30 نفر
زمان برگزاري سه شنبه 17/12/89                         ساعت  14-16

یکی از نیازهای اساسی انسان برای زندگی موفقیت آمیز برخورداری از آرامش و امنیت خاطر در زمینه تربیتی، روانی و اجتماعی است. هدف اصلی راهنمایی و مشاوره تسهیل رشد شخصیتی و روانی فرد، به سمت یک بلوغ اجتماعی و تعالی بخشیدن آن است. عوامل متعددی وجود دارد که انسانها را در ابعاد شخصی، خانوادگی، تحصیلی، شغلی و ارتباطات بین فردی به سوی مسائل و مشکلات عدیده ای سوق می دهد.
روبرويي با مسائل مختلف زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی، تحصیلی، مذهبی، حقوقی و .... اغلب چالش برانگیز و همراه با احساس نارضایتی، سردرگمی، اضطراب،و درماندگی است. همه انسانها به تجربه در مي يابند که به تنهایی قادر به ساماندهی مسائل مختلف زندگی نیستند. گاهی لازم است به منظور حل مشکل، از راهنمایی خانواده، دوستان و اطرافیان بهره مند شویم، اما دریافت کمک تخصصی، کنترل بهتر و سریع تر مشکل را با احتمال خطای کمتر میسر می سازد.
دانشجویان دانشگاه ها به لحاظ حساسیت دوران رشد و تحصیل خود و شرایط خاص، این مقطع از زندگی، به ویژه در بدو ورود به دانشگاه، فشارهای روانی و اجتماعی بیشتری را تجربه می کنند که از آن جمله می توان به گسستن از زندگی قبلی در خانواده، ورود به زندگی دانشجویی و نیاز به سازگاری با محیط دانشگاه، مدیریت مسائل تحصیلی، معیشتی و عاطفی اشاره کرد.
در این راستا و برای ارائه خدمات مشاوره ای و درمانی، مراکز مشاوره دانشجویی به عنوان متولی سلامت روان به نام (مرکز مشاوره) در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. فعالیت های مرکز مشاوره را می توان به دو بخش الف، مشاوره و درمان ب، بهداشت روان تقسیم کرد. در بخش مشاوره ودرمان، متخصصان و کارشناسان روانشناسی، مشاوره، آماده اند تا مراجعان را برای دستیابی به شرایط ذهنی و روانی مناسب تر و بانشاط تر یاری دهند. خدمات مشاوره به صورت مشاوره حضوری، انجام می شود. در بخش بهداشت روان نیز خدماتی ا ز قبیل تدوین و انتشار بروشور، سی دی، کتاب، کتابچه، برگزاری کارگاه ها و سمینارهای آموزشی، انجام می پذیرد. تهیه اقلام منتشر شده با مراجعه حضوری يا پرينت از سايت امکان پذیر است.
1-مشاور کیست :
مشاور، فردی است که پس از تحصیل در رشته های علمی مربوطه توانایی یاری رساندن به مراجعان را پیدا کرده باشد . او کسی است که زندگی و معنی آنرا درک میکند به اصول حرفه ای خود پایبند است و به ارزشهای والای انسانی و اخلاقی متعهد است.
2-مشاوره چیست ؟ مشاوره رابطه حضوری بین یک فرد متخصص با مراجعه کننده است که طی آن مشاوره با استفاده از علم دانش مهارت و توانایی های خود به مراجعه کننده کمک میکند تا درک و شناخت بهتری از مسائل و موقعیت خود بدست آورد و به مطلوبترین شکل از توانایی استعداد و امکانات خود بهره گیرد و بتواند در مواجهه با پیشامدها و مشکلات زندگی به گونه ای مناسب و عاقلانه تصمیم گیری کند . حاصل این فعالیت نه تنها کمک به فرد مدد جو برای رفع مشکلات اوست بلکه رشد و تعالی شخصی و اجتماعی وی رانیز به همراه خواهد داشت .
مرکز مشاوره باید سه نقش اساسی را در محیط واحد ایفاد کند . برجسته ترین این نقش ها ارایه خدمات مشاوره ای و درمانی به دانشجویانی است که مشکلات تحصیلی، رشدی یا روانشناختی را تجربه می کنند و نیاز به توجه ویژه خاصی دارند . دومین نقش پیشگیری است یعنی کمک رسانی به دانشجویان جهت شناسایی و یادگیری مهارت هایی که آنها را در دستیابی موفق به اهداف آموزشی و آرمان های زندگی یاری کند و نقش سوم حمایت و تلاش در جهت ارتقای سلامت دانشجویان در محیط واحد است .
در مشاوره چه اتفاقی می افتد؟
مشاوره نصيحت كردن و پند و اندرز دادن نیست، در فرآيند مشاوره، مشاور به دنبال این است که به شما کمک کند تا بر مسائلی که شما را نگران کرده یا به زحمت انداخته، تمرکز کنید و به درک روشنی از آنها برسید. نقش مشاور حمایت کردن، درک کردن، گوش دادن و پاسخ دادن بدون قضاوت و انتقاد است. او به ارزش ها، انتخاب ها و سبک زندگی شما احترام می گذارد. او کمک می کند تا احساساتتان را بشناسید و در مواردی، آنچه را که در لایه های زیرین مشکلات کنونی شما وجود دارد، شناسایی کنید. او می تواند در تصمیم گیری ها، انتخاب ها یا تغییراتی که به نفع تان است، شما را یاری کند.
مشاور به حل چه نوع مشکلاتی کمک می کند؟
مشاور به حل اکثرمشکلات شخصی، ارتباطی یا هویتی کمک می کند؛ از جمله، اضطراب، استرس و افسردگی، مشکلات ارتباطی و خانوادگی، مشکلات جنسی و مسائل هویتی. مشاوره هم چنین، می تواند به حل مشکلاتی مانند، سازگاری با فرهنگ جدید، مقابله با شرایط دشوار، تصمیم گیری ها و  انتخاب های سخت و یا مشکلات خاص مانند اعتیاد، کمک کند.
صبر نکنید تا مشکلات، بزرگ و جدی شوند ـــ بهتر است وقتی مشکلاتتان خفیف هستند، به ما مراجعه کنید، طوری که، بتوان مشکل را سریع تر و راحت تر حل کرد.
محرمانه بودن مشاوره
مطالبی که شما در اولین جلسه و در طی جلسات مشاوره مطرح می کنید، محرمانه است. در شرایط عادی، هیچ چیز، به کس دیگری، خارج از مرکز، بدون اجازه صریح شما، باز گو نمی شود.
به ندرت، شرایطی وجود دارد که این حق بر ما محفوظ باشد  که محرمانه بودن را زیر پا بگذاریم.  این موقعیت ها، فقط در مواردی است که مشخص شود، خطری جدی سلامت شما یا دیگری را تهدید می کند. لطفا اگر سوالی در این زمینه دارید، با ما تماس بگیرید.

تعیین وقت مشاوره
کارکنان مرکز مشاوره، همه روزه به جز روزهای تعطیل از شنبه تا چهار شنبه، از ساعت 8 صبح الی 4 بعد از ظهر آماده ارائه خدمات هستند. شما می توانید با مراجعه حضوری به مرکز یا با تماس تلفنی، تعیین وقت نمائید و به این ترتیب امکان اولین ارتباط مشاوره ای را فراهم کنید.
شماره تماس 66378951