کلاس «نشانه‌شناسی فرهنگ و هنر(۱)» از دور مهارت‌های فهم و گفت‌وگو درباره آثار هنری برگزار شد

1399/11/30   14:00

کلاس نشانه‌شناسی فرهنگ و هنر از مجموعه جلسات «مدرسه زمستانی درنگ» با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه سوره چهارشنبه ۲۹ بهمن ۹۹ از ساعت 18:20 الی 20:20 در فضای اسکای‌روم به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سوره، به نقل از معاونت پژوهشی دانشگاه_ کلاس نشانه‌شناسی فرهنگ و هنر از مجموعه جلسات مدرسه زمستانی درنگ با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه سوره و تدریس حسین سرفراز عضو هیأت‌علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی برگزار شد.

در این جلسه دکتر سرفراز به اهمیت انتخاب و محدودیت‌ها پرداخت وگفت: دشواری، ما را ناچار به انتخاب می‌کند؛ وی با اشاره به اهمیت نشانه‌شناسی به تأثیر روان‌شناسی در کنار آن نیز اشاره کرد.

او معتقد است ما باید از شبه‌علم به سمت علم حرکت کنیم و فاکتورهای لازم جهت رسیدن به چنین نتیجه‌ای، شناختن و اجرای فاکتورهای مدنظر است؛ پرسش‌هایی از قبیل چه میزان منابع در اختیار ما قرار دارد؟ و یا موانع موجود چیست؟

سرافراز همچنین گریزی به تفکرات اندیشمند روسی((یری لوتمان)) زد وگفت: لوتمان یکی از سردمداران نشانه‌شناسی به شمار می‌رود که تأثیر به‌سزایی در گسترش و شناساندن اهمیت نشانه‌شناسی دارد.

وی در ادامه همچنین به کارکرد نشانه‌ها در زندگی روزمره اشاره کرد و اهمیت نشانه شناسی و چگونگی یافتن معنا و راه‌های انتقال پیام را عنوان کرد.

در انتهای جلسه نیز، دکتر سرفراز پاسخگوی سوالات و ابهامات علاقه‌مندان در زمینه نشانه‌شناسی بود.

نشانه‌شناسی فرهنگ و هنر(۱) مهارت‌های فهم و گفت‌وگو آثار هنری معاونت پژوهشی دانشگاه سوره